Takmičenje iz bosanskog jezika u Sarajevu: Aida Pondro, učenica Cazinske medrese, osvojila prvo mjesto

web_admin 13. Aprila 2016.

 

U ponedjeljak, 11.04.2016. godine, u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu održano je takmičenje iz bosanskog jezika učenika četvrtih razreda medresa u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.aida-bos

Takmičenju je pristupio 21 učenik, koji su – zajedno sa svojim profesorima – predstavljali sedam medresa Islamske zajednice u BiH: Medresa „Džemaluddin Čaušević“Cazin, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Behram-begova medresa iz Tuzle, Osman ef. Redžović iz Visokog, Isa-begova medresa iz Novog Pazara i Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva.

Medresu „Džemaludin Čaušević“ Cazin predstavljali su učenici: Ismail Jonuzović, Aida Pondro i Naila Elkasović, a za takmičenje ih je pripremala profesorica bosanskoga jezika Sabaheta Kudić.

Na završnoj ceremoniji rezultate takmičenja objavio je Seid Eminović, predstavnik Uprave za obrazovanje i nauku. U pojedinačnom plasmanu prvo mjesto osvojila je Aida Pondro, učenica Cazinske medrese, a drugo i treće mjesto pripalo je učenicima Gazijine medrese. U ekipnom plasmanu Medresa „Džemaludin Čaušević“ zauzela je drugo mjesto.

takmc

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice za uspješnu organizaciju takmičenja, a posebne zahvale i iskrene čestitke idu profesorici Kudić i vrijednim učenicima na postignutim rezultatima.