DFA MINI LIGA KRJAINA USPJEŠNO ZAVRŠENA

web_admin 25. Januara 2018.
DFA MINI LIGA KRJAINA USPJEŠNO ZAVRŠENA

U nedjelju 21.01.2018. godine u dovrani Medrese DŽemaluddin-ef.  Čaušević u Cazinu dodjelom medalja i pehara okončana je DFA MINI LIGA za regiju krajina.

U dvomjesečnom trajanju, u pet uzrasnih kategorija smjenjivalo se 39 ekipa sa oko 600 dječaka.

Po prvi put na ovom prostoru pokrenuta je liga koju je koordinirao Jasmin Mahić koji se u nedjelju zahvalio na fer korektnom odnosu i saradnji sa trenerima, posebno se obratio trenerima da su oni ti u kojima dječaci igrači imaju uzora.

Najveći doprinos za realizaciju lige dala je Medresa na čelu sa direktorom Dervić Salihom, pa se Mahić posebno i njima zahvalio na datom doprinosu.

Završnici je pisustvovao ogroman broj učesnika i njihovih roditelja koji su bili tu da daju podršku a i iskažu ponos za svoje igrače, za samo učešće u ligi a i naravno za postignute rezultate.

Nije izostala podrška općine Cazin, na čelu sa gradonačelnikom Nerminom Ogreševićem, koji je prisustvovao na otvaranju lige i poželio puno uspjeha i sreće i nije krio zadovoljstvo zbog osnivanja i realizacije iste, a zbog neodloživih obaveza nije prisustvovao završnici lige , ali u njegovo ime prisustvovao je zamjenik Jusuf Bajrektarević.

Mnogo uspjeha i sreće na završnici DFA MINI LIGE BIH 14. i 15. Aprila u Sarajevu želimo našim predstavnicima te da na najbolji mogući način predstave našu regiju.

Pobjednici po kategorijama:

NK SLOGA (BOS.OTOKA) za kategoriju 2006

NŠ TALENT (CAZIN)   za kategoriju 2007

NŠ TALENT (CAZIN)   za kategoriju 2008

NŠ TALENT (CAZIN)   za kategoriju 2009

NŠ TALENT (CAZIN)   za kategoriju 2010