Džemat Polje domaćin druženja sa Cazinskom medresom

web_admin 19. Decembra 2016.
Džemat Polje domaćin druženja sa Cazinskom medresom

predavanje dr. Rifeta Šahinovića

Medresa je nastavila svoja druženja sa džematima u mjesecu rođenja Božijeg poslanika Muhameda s.a.v.s. Kako je mjesec rebiul-evvel poznat po tradicionalnim i kulturnim događajima poput mevluda i prigodnih predavanja.

Medresa „Džemaluddin Čaušević“ je sa svojim horom kojeg je predvodio prof. Nijaz Kovačević uveličala ovu tradicionalnu svečanost u džematu Polje.

Hor Medrese “Džemluddin Čaušević”

Pored Ilahija i tradicionalnog mevluda, prigodno predavanje održao je i  profesor akaida u našoj medresi dr.Rifet Šahinović naglašavajući  vrijednost ljubavi prema Poslaniku s.a.v.s i slijeđenju njegovog sunneta.

Organizatori i domaćini ovog ugodnog druženja   bili su imam džemata Haris ef. Japić , mutevelija Hasan Kličić kao i učenik VI-a razreda naše medrese Haris Kličić sa ostalim džematlijama koji su se pobrinuli za ugodnu atmosferu, koja se nastavila poslije predavanja u prostorijama džemata Polje.

 

Imam Haris ef. Japić i ostali domaćini

 

 

Zbog svega navedenog,  redakcija portala Cazinske medrese se zahvaljuje domaćinima na ugodnom druženju, čiju atomsferu možete pogledati na fotografijama ispod.