Ekološka sekcija proširuje svoje djelovanje

web_admin 16. Marta 2017.
Ekološka sekcija proširuje svoje djelovanje

 

Porodica Šefika Rošića je dokazani prijatelj Medrese. Njegovi roditelji , njegova supruga i Šefik su naši vakifi. Jednako vrijedna je  njegova stručna pomoć i znanje koje dijeli sa nama iz oblasti  koju najbolje poznaje.Više od 20 godina ova porodica u Cazinu bavi se uzgojem i preradom ljekovitog bilja, a u svojoj botaničkoj bašti kriju više od 250 različitih ljekovitih biljaka, a pčelarstvom se bave jednako dugo i uspješno koliko i uzgojem ljekovitog bilja.

Juče smo postavili prve temelje za naš pčelinjak uz stručni nadzor našeg Šefika. Ako Bog da,  dogovoreno je da ovu godinu prođe obuku nekoliko radnika i učenika i da postepeno proširujemo naš pčelinjak. Također imamo u planu da ove godine započnemo pod njegovim nadzorom i projekat botaničke bašte unutar medresanskog kompleksa.Još prošle godine  smo zasadli prve sadnice, a jučer smo  nastavili sa sadnjom još nekih kultura.

I ovom prilikom se zahvaljujemo Šefiku i njegovoj porodici na svemu što su učinili i  čine da naša Medresa bude još ljepša i bogatija u svakom smislu.