Ewel Ćoralić osvojio međunarodnu HIPA nagradu u Dubaiju

web_admin 28. Decembra 2017.
Ewel Ćoralić osvojio međunarodnu HIPA nagradu u Dubaiju

Medresa prati uspjehe nekadašnjih učenika koji studiraju u zemlji i svijetu. Tako nas je izuzetno obradovala i vijest da je naš bivši učenik Ewel Ćoralić,  osvojio prestižnu međunarodnu nagradu za fotografiju.

Prvo mjesto za fotografiju sa motivima unikatnog načina arhitekture.

O takmičenju:

Pod pokroviteljstvom HIPA ( Hamdan Internacionalna Nagrada za Fotografiju) i DLD ( Dubai Land Department) pod nazivom ” Building the Vision” gdje je trebalo prikazati različitosti arhitekture u Dubaiju, bilo historijske ili moderne.

O HIPA:

Internacionalna nagrada za fotografiju osnovana 2011. god. pod pokroviteljstvom prijestolonasljednika Dubaija, Hamdan bin Rašid bin Muhammed el- Maktum.

O fotografiji:

Naziv ” Futusitic architecture”

Radi se o zgradi pod nazivom ” Zeleni Planet Dubai” ( Green Planet Dubai).

{ Zelena planeta je koncipirana tako da okuplja prirodu i nauku o prirodi, koja u kombinaciji poziva, iznenađuje i inspiriše naš prirodni svijet}.

Predstavlja unikatan način arhitekture u Dubaiju i njihov trud i rad na zaštiti okoline i prirode.

O autoru

Ewel Ćoralić

Student, u slobodno vrijeme se bavi fotografisanjem koje traje skoro 3-5 god. Najčešći motivi: moderna arhitektura, prirode i astrografija.

U 3,5 god uspio je ostvariti nekoliko priznanja te upoznati nekoliko svjetski poznatih fotografera suradnika za NatGeo kao što su Paul Nicklen, Muhammed Muheisin, Ali bin Thalith, Adeeb Alani, Don Mccullin i dr.