Kod predsjednika skupštine Grada Prijedora

web_admin 20. Februara 2017.
Kod predsjednika skupštine Grada Prijedora

 

Prošle sedmice smo posjetili Medžlis Islamske zajednice Prijedor.

Glavni imam Husein ef.Velić je bio naš domaćini ovaj put, budući da sa ovim medžlisom imamo dugogodišnju uspješnu saradnju po pitanju akcije kurbana, ramazanskih predavanja,a odskora smo ovdje otvorili našu filijalu za polaganje i dobijanje sertifikata za njemački jezik.

Nakon Medžlisa smo u pratnji Glavnog imama i gospodina Zijada Čanića imali prijem kod predsjednika skupštine  Grada Prijedora gospodina Seada Jakupovića. U ugodnom razgovoru nas je informisao o aktivnostima kojima pokušava da utječe i poboljša stanje bošnjačkih povratnika u ovaj grad. Drago nam je da je govorio o konkretnim problemima i o traženju rješenja za iste.

Također,  svjesni smo da su to mali pomaci, ali nas raduje realan pristup i nastojanje da se učini nešto sonim čime se raspolaže.Žao nam je da nam je prezentirao podatke daje izlaznost  Bošnjaka na izbore neznatno iznad 20 posto u odnosu na glasače srpske nacionalnosti čija izlaznost je preko 80 posto. Nadamo se da ćemo svi sa USK da posvetimo više vremena i truda našim povratnicima u Prijedoru.