MEDRESA CAZIN U POGRANICNOM GRADU HOLANDIJE-Roermond (HOLANDIJA III DIO)

web_admin 16. Aprila 2017.
MEDRESA CAZIN U POGRANICNOM GRADU HOLANDIJE-Roermond (HOLANDIJA III DIO)

 

Cazinska medresa svake godine obezbjedi jedno nagradno putovanje za svoje najbolje ucenike u dzemate nase dijaspore, tako da se trenutne nalaze u Holandiji u pogranicnom gradu Roermondu, u jednom dobro organiziranom dzematu koji nosi nazin Nur-svjetlost.

Na slici se vidi tim profesora na celu sa nasim muftijom, koji su u petak prije Dzume-namaza stigli u dzemat i njihov islamski centar, gdje su toplo docekani od strane navedenog dzemata na celu sa predsjednikom dzemata Rasidom Kozarom.

 

 

 

Džuma-namaz u džematu Nur, koju je predvodio prof. Mehmed -ef. Mašić.

Delegacija Cazinske medrese je posjetila Tursku džamiju „Fatih“ u ovom prelijepom gradu .

Nakon akšam-namaza uslijedio je program kojeg je izveo hor Medrese.

Program su uljepšali vaizi  Cazinske medrese.

Prvi se obratio prof. Elmir ef. Mehmedović, koji je organizator i vodja svake ekskurzije, kao i ovogodisnje turneje  Medrese po Holandiji.

Ispred dzemata Nur se obratio predsjednik navedenog dzemata Rasid Kozar koji se, u ime dzemata, zahvalio na tome sto smo njihovi gosti i obecao je da ce u skorije vrijeme i oni posjetiti Cazinsku medresu.

Uslijedilo je obracanje naseg prof. Ibrahim -ef. Redzica. A poslije se obratio predsjednik IZB Holandije Sead Siocic.

Na kraju se obratio muftija bihacki prof. Hasan -ef. Makic.

Zajednicka fotografija Bosnjaka koji su dosli iz  Bosne i Hercegovine i nasih Bosnjaka koji su prognani iz svojih domova devedesetih godina, a koji borave i rade u  uredjenoj pravnoj drzavi Holandiji.

Turneja po Holandiji gradovima Amsterdam, Roterdam, Den Hag mozete pratiti u nasim reportazama koje ce uslijediti u narednim danima.