Medresu posjetio glavni imam Medžlisa IZ-e Kozarac

web_admin 10. Marta 2018.
Medresu posjetio glavni imam Medžlisa IZ-e Kozarac

 

U ponedjeljak, 05. marta, Medresu je posjetio glavni imam Medžlisa IZ-e Kozarac, mr Amir ef. Mahić. U kratkoj ali vrlo sadržajnoj posjeti Amir ef. Mahić je upoznao direktora Medrese, Enes ef. Ljubijankića o stanju Medžlisa na čijem je čelu.

Amir ef. Mahić se posebno interesovao za učenike koji dolaze sa područja Kozarca. Ponudio je svoju ličnu, ali i pomoć Medžlisa IZ-e Kozarac svim učenicima Medrese a posebno učenicima sa područja ovog Medžlisa.

Kao bivši učenik i svršenik Cazinske medrese Amir ef. Mahić je napravio poređenja sa vremenom kada je on pohađao Medresu i sadašnjeg stanja. Iznio je i nekoliko ličnih zapažanja i razmišljanja za koja misli da mogu unaprijediti rad Medrese.

Obzirom da je sa područja Medžlisa IZ-e Kozarac bilo jako puno vakifa Cazinske medrese, tako je i ovom prilikom Amir ef. Mahić uplatio novčane iznose za četvero vakifa. Pored ovoga, uplatio je i sredstva za dva kurbana na ime akike. Direktor Medrese se zahvalio Amir ef. Mahiću na ovom dobročinstvu, te ga zamolio da prenese iskrenu zahvalu vakifima u ime cijelog kolektiva Medrese.

Direktor Medrese je zamolio Amir ef. Mahića da svojim ličnim angažmanom ali i angažmnom drugih službenika Islamske zajednice  pomogne Medresi tako što će što veći broj svršenika osnovnih škola sa područja Kozarca uputiti u Medresu.

Obzirom da je Medresa oduvijek imala izuzetno dobre odnose sa Medžlisom IZ-e Kozarac dogovorena je još intenzivnija suradnja između ove dvije institucije.