Mr. Ramiz Salkić u posjeti Medresi

Dana 04.03.2019. godine u posjeti našoj školi kao gost i predavač boravio je uvaženi mr. Ramiz Salkić kao i dr. Amir Karić.

Medresa je jedan od organizatora promocije njegove knjige “Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo” pa je to i razlog više zašto nam je bila čast ugostiti mr. Salkića u našoj školi.

Promocija će se održati večeras u sali Doma kulture, s početkom u 18:30 sati.

Knjiga „Godine borbe za slobodu, čast i dostojanstvo“ autora mr. Ramiza Salkića, bavi se analizom i položajem Bošnjaka u Republici Srpskoj. Prema riječima autora, koji je ujedno i aktuelni potpredsjednik RS-a, ova knjiga je svojevrsno svjedočanstvo o stanju, statusu i sistemskoj diskriminaciji Bošnjaka na prostoru entiteta Republika Srpska, koju nad Bošnjacima provode vlasti ovog bh. entiteta.

Predstavljanje ovog značajnog djela izvršit će dr. Izet Šabotić, dr. Amir Karić, Samir Karić, Mehmed Pargan, te autor Ramiz Salkić.

Pozivamo vas da se u što većem broju odazovemo predstavljanju navedenog djela, koje će budućim generacijama ostati kao svjedočanstvo mukotrpne borbe za život dostojan čovjeka, koju svakodnevno vode Bošnjaci na prostoru manjeg bh. entiteta.

Comments

comments