Novinari RTV BIR posjetili našu Medresu

web_admin 5. Maja 2017.
Novinari RTV BIR  posjetili našu Medresu

Protekle semice  imali smo priliku ugostiti vrijedne novinare koji rade za televizijsku produkciju radija BIR. Posebno,  našoj novinarskoj sekciji,  bilo je čast i zadovoljstvo gledati na djelu profesionalne novinare od kojih su ovih dana puno naučili.

Ova radna posjeta  omogućila nam je da se družimo sa novinarima Amelom Jordamović i Amirom Muminovićem.  Ovom prilikom im se i zahvaljujemo na izuzetno vrijednim savjetima,  koje smo dobili tokom zajedničkih snimanja, unutar naše Medrese.  Savjeti Amira Muminovića,  vezani za kameru, svjetlost i važnost pravog kadra, bit će od velike koristi i u budućem radu naše novinarske sekcije.

Cilj   ove posjete bila je reportaža o medresama Bosne i Hercegovine, koju će gledatelji imati priliku gledati tokom nastupajućeg mjeseca ramazana. I naša medresa,  stavila se  na raspolaganje  te sa zadovoljstvom surađivala,  stavljajući u fokus kako stvari koje su zajedničke sa sestrinskim medresama, tako i specifičnosti naše Medrese.

Tako smo pored nastavnih  aktivnosti, koje nudimo svojim učenicima, u fokus objektiva RTV BIR  stavili  i naše aktivnosti vezane za laboratorijske vježbe, fitnes za djevojke, sekciju „hardveraši“ koja je zadužena za održavanje naše tehničke opreme, street workout teren, projekte ekološke sekcije  kao i  projekte o samizgradnji i obrađivanju poljoprivrednog zemljišta iz kojeg beremo plodove sopstvenog rada. Novinare RTV BIR upoznali smo i sa nekim od projekata koji su u toku,  kao što je već gotovo završeni projekt “Arhiv” , zatim završetak izgradnje bazena i medresanske džamije.

Novinari RTV BiR bili su tu i na dan naše akademije koju je uveličala posjeta Fatih medrese iz Istambula. Uz zabavne trenutke na snimanju, nismo morali čekati naše oficijelne prevoditelje za turski jezik jer nam se vrijedna novinarka Amela Jordamović , nesebično stavila na raspolaganje,  u ugodnom razgovoru sa zvaničnicima ove sestrinske medrese iz Turske.

Koristimo ovu priliku da našim novinarim sa RTV BIR zaželimo puno uspjeha u njihovom daljnjem profesionalnom radu, kao i uspjeh na projektu koji rade sa našim medresama.

U prilogu pogledajte neke od fotografija sa snimanja:

Redakcija