Od kamena temeljca u Sisku, do sajma knjige u Zagrebu.

web_admin 21. Novembra 2016.
Od kamena temeljca u Sisku, do sajma knjige u Zagrebu.

 

 

img_5181– Kamen temeljac je bio razlog da Medresa organizira jedan autobus učenika i učenica, koji su se u subotu u jutarnjim satima zaputili  u Sisak. Učenike su vodili prof.  Mehmed Mašić i  prof. Elmir Mehmedović,  koji su u istom danu uspjeli organizirati i  posjetu sajmu knjige „Interliber“  u Zagrebu.

Zbog velikog broja vjernika koji su se iz istog razloga zaputili prema Sisku,  na granici su se zadržali oko dva sahta, što je rezultiralo kašnjenjem na program kamen temeljca.

Hladnoća, vjetar i  snijeg,  nisu pokvarili raspoloženje naših učenika.

img_5215img_5214

Moramo da pohvalimo organizaciju u Sisku, zbog svega što su učinili da bi se vjernici, koji su došli iz svih dijelova BiH pa i naše Krajine, lijepo osjećali.

Šator od 1000 kvadrata, topli čaj, ručak, a ponajviše naša bratska ljubav prema našoj braći iz  Siska su prevladali  snijeg  i vjetar.

img_5208img_5243

Molimo Allaha dž.š  da ih nagradi za njihov trud i da u što skorijem roku  ponovo dođemo na otvaranje  njihovog Islamskog centra.

Nakon završetka programa i dove,  u toplom  autobusu  firme Ponjevic-tours,  uz ilahije i kaside,  uputili smo se prema Islamskom centru u Zagreb, gdje su se naši učenici družili sa džematlijama  iz Graca.

img_5271

sa_hfz_hasicem

U Zagrebačkoj džamiji sa hfz. Sabahuddin ef. Hašićem

Družili smo se i  sa imamom dzemata „Bošnjak“,  hafizom  Sabahuddin ef. Hašićem,  svršenikom naše Cazinske medrese, koji je ujedno i učenik te generacije,  jer je  prvi hafiz koji je uspio završiti Hifz unutar prostorija Medrese „Džemaluddin ef. Čaušević“ još dok je bio učenik.

 

 

 

 

Podne i ikindija-namaz su nas duhovno osnažili, pa smo se  nakon namaza uputili na  Sajam knjige, gdje  su učenici i profesori  mogli da obogate svoje  biblioteke.

img_5284img_5277img_5221

Od snježnog  Siska, do  tople Zagrebačke džamije i poznatog sajma knjige u Zagrebu, a na kraju i nezaobilaznog  obilzka standardnih mjesta, čekao nas je  put prema našoj Bosni koji smo proveli razmjenjujući utiske,  prepričavajući  anegdote i šale.

U nastavku,  možete pogledati još neke od fotografija sa ove  ekskurzije.

img_5294img_5281img_5208img_5325