Opet pobjednici

web_admin 24. Aprila 2017.
Opet pobjednici

 

U ugodnom ambijentu naše medrese, 22.04.17. godine, održano je Općinsko takmičenje ekipa Prve pomoći. Prva od najavljenih aktivnosti u saradnji s CK Cazin je ovo takmičenje na kojem je učešće uzelo 5 ekipa podmlatka i 2 ekipe mladih.

Okupljanje ekipa je bilo u 09:00 h, a otvaranje takmičenja je održano u 10:00 h u amfiteatru naše medrese. Prisutnima se prvo ispred organizacije CK Cazin obratio sekretar CK Mujo Pajić, a poslije njega i naš direktor Salih Dervić koji je zaželio dobrodošlicu svima i naglasio važnost međusobne saradnje i potpomaganja među muslimanima kao i odgoja mladih da bi bili korisni i produktivni članovi društva. Prisutnima su se još obratili predsjednik kantonalnog CK Husein Kličić, predsjednik Civilne zaštite Cazin i dr. Asmir Lepuzanović, glavni sudija takmičenja.

Takmičenje se sastojalo od tri poligona, odnosno tri simulirana mjesta nesreće. Prvi poligon je bila reanimacija, odnosno postupak oživljanja osobe koja ne diše i nema puls. Vježba je simulirana na lutki Anne. Drugi poligon je bio simulacija ekplozije plinske boce na kojem je bilo dvoje povrijeđenih, a treći poligon je bila simulacija saobraćajne nesreće s troje provrijeđenih. Takmičenje je održano s realističnim prikazom povreda za čije šminkanje je bila zadužena naša Hata Tatar-Hajrić sa svojim asistentima.

Nakon završetka rada na poligonima, ekipama je obezbjeđen ručak u restoranu medrese. Poslije ručka i nakon što je Komisija za sabiranje bodova odradila svoj posao pristupilo se proglašenju pobjednika. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka je zauzela ekipa OŠ Cazin II, a ekipa naše medrese je zauzela prvo mjesto u kategoriji mladih.

Prvoplasirane ekipe su osigurale učešće na kantonalnom takmičenju koje će se održati u Bosanskom Petrovcu, 13. maja 2017. godine. Čestitamo svima ekipama na pokazanom znanju, a pobjednicima da nas dostojno predstave na kantonalnom nivou.

Sastav ekipe koja je osvojila prvo mjesto:

Kapiten:  Mujanovic Fahrudin,

Članovi:  Frendi Merjem, Veladžić Lamija, Nuhić Husein, Džehverović Semin  i rezervni član Tricic Merjema.

Kako je sve izgledalo pogledajte u foto galeriji ispod: