OPET PRVI IZ BOSANSKOG JEZIKA

web_admin 11. Aprila 2017.
OPET PRVI IZ BOSANSKOG JEZIKA

 

U subotu,  8. aprila 2017. godine u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u medresi „Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu održano je deseto takmičenje iz bosanskoga  jezika i književnosti za učenike četvrtih razreda svih naših bosanskohercegovačkih medresa. Takmičenju je pristupilo 18 takmičarki i takmičara, po tri predstavnika iz šest medresa, koji su se takmičili u pojedinačnom i ekipnom plasmanu.

Iako smo tradicionalno najuspješnija medresa na takmičenju iz bosanskog jezika, ovogodišnji uspjeh nas je ostavio bez teksta. Naše učenice su nadmoćno pobijedile i zauzele prva tri mjesta sa nevjerovatnim rezultatom:

  1. mjesto, LEJLA MAŠIĆ 96,5 bodova
  2. mjesto, NEJRA VUČKIĆ 94,5 bodova
  3. mjesto, ADILA IMAN KUDIĆ 93 boda

Kao pokazatelj uspješnosti jeste činjenica da je takmičar koji je zauzeo četvrto mjesto imao 77,5 bodova. Ekipna pobjeda naših takmičarki je bila još uvjerljivija. Razlika između nas i drugoplasirane ekipa je bila 74,5 bodova:

  1. MEDRESA DŽEMALUDIN-EF. ČAUŠEVIĆ 284 boda
  2. GAZI HUSREV-BEGOVA MEDRESA 209,5 bodova
  3. MEDRESA OSMAN-EF. REDŽOVIĆ 188,3 boda

Naše vrijedne takmičarke pripremila je prof. Sabaheta Kudić. Ovom prilikom čestitamo profesorici Kudić i učenicama na zaista izvanrednom uspjehu.

Redakcija