POSJETA BIOTEHNIČKOM FAKULTETU

web_admin 11. Novembra 2016.
POSJETA BIOTEHNIČKOM FAKULTETU

 


Dana 8. novembra 2016. godine učenici medrese zajedno sa svojim profesorima bili su u posjeti Biotehničkom fakultetu u Bihaću.
Tamo su nas dočekali dekan fakulteta Husein Vilić i profesor dr. Halid Makić sa svojim saradnicima.

img_5064

Nakon uvodnih obraćanja, profesor dr. Makić je našim učenicima pokazao laboratorije Biotehničog fakulteta.
Učenici su imali priliku da se upoznaju sa mikrobiološkom laboratorijom sa kojom nas je upoznala doc. Aida Džaferović. Tu su učenicima demonstrirane osnove mikrobioloških istraživanja.

 

Nakon toga smo posjetili laboratorij za entimologiju gdje su učenici mogli vidjeti razne entimološke zbirke i upoznati se sa načinom sakupljanja i prepariranja insekata. Sa ovom laboratorijom nas je upoznala doc. Vildana Jogić.

img_5081img_5102

 

 

 

 

 

Zatim nas je prof. dr. Halid Makić odveo u hemijski laboratorij gdje studenti obavljaju vježbe iz različitih predmeta.Nakon obilazka radnih laboratorija prof. dr. Makić nas je upoznao i sa laboratorijem za naučno-istraživački rad.img_5109

 

Učenici i profesori su bili oduševljeni sa onim što su vidjeli. To je pobudilo želju učenicima za dodatnim laboratorijskim radom koji će, ako Bog da, izvoditi sa svojim profesorima u novootvorenim laboratorijama medrese.

img_5084img_5129

 

Osoblje Biotehničkog fakulteta nam je u tom pogledu ponudilo svoju podršku i pomoć.

img_5140

Nadamo se da će sve ovo kod naših učenika razviti interes za naučno-istraživački rad, a možda se i neki od njih odluče da nakon medrese upišu Biotehnički fakultet u Bihaću.
Našim domaćinima se zahvaljujemo na srdačnom dočeku i nadamo se da će se naša saradnja nastaviti.

img_5153

 

Autor teksta i fotograf: Adna Velić

Urednici: Lejla Mašić i Ajla Topčagić