Posjeta Koordinaciji boračkih udruženja iz Bužima

Urednik 3. Februara 2017.
Posjeta Koordinaciji boračkih udruženja iz  Bužima

U četvrtak, 02.02., direktor i upravnik medrese su posjetili predsjedništvo Koordinacije boračkih udruženja iz Bužima. Direktor medrese je ujedno i koordinator Bihaćkog muftijstva za socijalnu skrb, pa su ovom prilikom sa predstavnicima boračkih udruženja razgovarali i o materijanom položaju demobilisanih boraca i vojnih invalida. Ono što nas je posebno oduševilo je jedinstvo bivših boraca 505. viteške brigade koji su svoju ograniziranost i jedinstvo iz ratnih godina zadržali i do danas.

Kad ih vidite kako se brinu jedni o drugima, kako su obaviješteni o stanju svojih suboraca, kako izgledaju  i djeluju zajedno, imate osjećaj da je to i dalje ona ista viteška brigada iz ratnih dana. Ovom prilikom je dogovoreno da Islamska zajednica i naša Medresa pomognu koliko budu u stanju da zajedno sa Koordinacijom boračkih udruženja  pokušaju da kontinuirano prate i pomognu riješiti bar neke od tih problema i potreba koje ova populacija ima. Ovom prilikom im je uručena skromna pomoć, a dogovoreno je i da u ovih nekoliko mjeseci posebno pokušamo zajedničkim snagama olakšati brige ovih ljudi , ako Bog da.

Ovom prilikom bismo se zahvalili Edhemu Eminiću, predsjedniku  Koordinacije boračkih udruženja, Ibrahimu Durakoviću, predsjedniku Organizacije vojnih invalida,  Osmanu Skenderoviću , predsjedniku saveza logoraša, Senadu Jusiću, predsjedniku organizacije demobilisanih boraca,  Šefiku Veladžiću, predsjedniku skupštine demobilisanih boraca i Arifu Cincu, predsjedniku kantonalne organizacije dobitnika Zlatnog ljiljana, na srdačnom prijemu i razumijevanju.