Suradnja se nastavlja

Urednik 29. Decembra 2017.
Suradnja se nastavlja

U ponedjeljak, 25.12., direktor i upravnik medrese su održali sastanak sa predstavnicima Organizacije RVI općine Cazin. Ispred ove organizacije sastanku su prisustvovali predsjednik Organizacije RVI Cazin Sead Hodžić, predsjednik Skupštine Hazim Vilić i član Upravnog odbora Ismet Redžić. U sklopu svojih aktivnost, medresa nastoji da unaprijedi i razvije humanitarni aspekt svog djelovanja. U sklopu toga su i ovakvi sastanci sa predstavnicima organizacija koje brinu o stanovništvu slabijeg imovinskog stanja.S ovom organizacijom imamo dobru saradnju i nekoliko humanitarnih akcija iza sebe.

U ovom zimskom periodu su ove kategorije stanovništva posebno ranjive i trebaju najveću brigu i skrb, pa smo dogovorili da zajedničkim naporima pomognemo najtežim slučajevima da prebrode ovu zimu.

Predstavnici RVI su posebno istakli nekoliko teških slučajeva gdje su invalidi sa procentom invaliditeta ispod 50% sa iznimno malim primanjima tako da su primorani da traže pomoć kod njih.

Medresa je ove sedmice donirala tonu kurbanskog mesa najugroženijim pripadnicima ove organizacije te nekoliko paketa sa prehrambenim namirnicama. Ako Bog da, u januaru smo dogovorili  raspodjelu pomoći.