U korak sa „Životom“ (VIDEO)

web_admin 17. Februara 2017.
U korak sa „Životom“  (VIDEO)

 

Jučerašnji dan smo proveli sa  našim  povratnicima u Prijedoru. Uvjerili smo se da im život nije nimalo lagahan, daleko teži nego nama u Federaciji, ali smo se uvjerili i u to da se oni bore i ne predaju. Ovakvi ljudi će, ako Bog da, malo pomalo, korak po korak opstati na ovom dijelu naše domovine. Naša je dužnost, a njihovo pravo da im Islamska zajednica i Medresa pomognu u okvirima svojih mogućnosti da im to koračanje kroz život bude lakše.

Medresa je dio kurbana otkupila prošle godine u Bosanskom Novom i Prijedoru,a planiramo ove godine da  u Prijedoru, pored akcije kurbana pratimo i rad Narodne kuhinje „Život 2“.

Iz izjave upravnika Javne kuhinje „Život 2“ Zijada Čanić-Ćane, izdvajamo riječi zahvale upućene našoj medresi. Ovo je drugi put kako medresa pomaže Javnoj kuhinji „Život 2“ sa paketima hrane, koje smo odlučili da izdvajamo mjesečno.

Javna kuhinja „Život 2“ broji 136 članova,razne nacionalnosti, koje svakodnevno opskrbljuju hranom. Iako se u teškim uslovima hrana priprema, sve ovo uspjeva uz dobru volju i pomoć dobrih ljudi. Najveću podršku dobili su od Medžlisa IZ Prijedor uz saradnju sa glavnim imamom Velić Huseinom. Na osnovu preporuke i molbe glavnog imama  medresa se uključila u ovaj projekat da pomogne ovoj kuhinji. Medresa će, ako Bog da, kroz dalju saradnju pomagati ovoj kuhinji. Želja nam je da IZ bude pokretač i nezaostavni dio ovakvih akcija.

 

Redakcija