Učenici Medrese u Gracu, u subotu, 24. marta 2018. godine

web_admin 25. Marta 2018.
Učenici Medrese u Gracu, u subotu, 24. marta 2018. godine

Večer Kur'ana u Gracu u subotu, 24. marta 2018. godine

Jedna od godišnjih aktivnosti učenika Cazinske medrese je odlazak na Večer Kur'ana u jedan od najorganizovanijih džemata naše dijaspore, u džemat “Bošnjak” u Gracu.
Džemat “Bošnjak”  ovom svečanošću, odnosno učenjem Časnog Kur'ana i predavanja naše uleme, obilježava svoj rođendan. Ove  godine su obilježili  osmi.

Na ovoj svečanosti bude impozantan broj posjetilaca iz Bosne i Hercegovine, posebno iz Bosanske krajine želeći da napune svoje duše slušajući učenja Časnog Kur'ana.

Za našu Medresu odlazak na ovu svečasnost je postala tradicija. Učenici i osoblje Medrese se na ovakav način žele zahvaliti ljudima iz ovog džemata na dobru koje su nam učinili tokom ratnih ali i svim godinama iza nas. Nećemo im zaboraviti novčane donacije, uplaćene kurbane, mnogobrojne stipendije i domaćinski odnos tokom naših mnogobrojnih  posjeta. Nadamo se da smo makar malo odužili ovim vrijednim ljudima na čelu sa njihovim predsjednikom gospodinom Safetom Ljubijankićem time što već duži niz godina njihov džemat uspješno predvodi hafiz Sabahudin ef Hašič, svršenik Cazinske medrese.

Cijeneći dugogodišnju uspješnu suradnju džemata i Medrese, džematski odbor džemata Bošnjak je dodijelio priznanja  Medresi  kao i direktoru Medrese prof. Enesu ef. Ljubijankiću za njegov lični angažman. Priznanja  je primio  organizator putovanja prof. Elmir ef. Mehmedović.

Molimo Allaha Uzvišenog da ovakva putovanja radi ovakvih svečanosti, a koje su organizirane u Njegovo ime, nagradi Džennetu-l-firdevsom.

AMIN!!!

 

Autor: Mehmedović Elmir