Uručeno 50 paketa Koordinaciji boračkih udruženja iz Bužima

web_admin 23. Januara 2018.
Uručeno 50 paketa Koordinaciji boračkih udruženja iz Bužima

U petak, 19.01., direktor i upravnik medrese su posjetili predsjedništvo Koordinacije boračkih udruženja iz Bužima. Direktor medrese je ujedno i koordinator Bihaćkog muftijstva za socijalnu skrb, pa su ovom prilikom sa predstavnicima boračkih udruženja razgovarali i o materijanom položaju demobilisanih boraca i vojnih invalida. Ono što nas je posebno oduševilo je jedinstvo bivših boraca 505. Viteške brigade koji su svoju ograniziranost i jedinstvo iz ratnih godina zadržali i do danas.

Kad ih vidite kako se brinu jedni o drugima, kako su obaviješteni o stanju svojih suboraca, kako izgledaju  i djeluju zajedno, imate osjećaj da je to i dalje ona ista viteška brigada iz ratnih dana. Ovom prilikom je dogovoreno da Islamska zajednica i naša Medresa pomognu koliko budu u stanju da zajedno sa Koordinacijom boračkih udruženja  pokušaju da kontinuirano prate i pomognu riješiti bar neke od tih problema i potreba koje ova populacija ima. Ovom prilikom je Medresa obezbijedila 50 paketa kao pomoć pripadnicima 505. Viteške brigade.

Ovom prilikom bismo se zahvalili Edhemu Eminiću, predsjedniku  Koordinacije boračkih udruženja, Ibrahimu Durakoviću, predsjedniku Organizacije vojnih invalida,  Osmanu Skenderoviću , predsjedniku saveza logoraša, Senadu Jusiću, predsjedniku organizacije demobilisanih boraca,  Šefiku Veladžiću, predsjedniku skupštine demobilisanih boraca i Arifu Cincu, predsjedniku kantonalne organizacije dobitnika Zlatnog ljiljana, na srdačnom prijemu i razumijevanju.