Zadovoljne postignutim, želimo više

web_admin 31. Oktobra 2017.
Zadovoljne postignutim, želimo više

U petak, 27.10., kao predstavnice naše medrese, nas  15 učenica zajedno sa profesoricom Senadom Mravović, uputile smo se prema Mostaru gdje su, u Karađoz-begovoj medresi, održani 3. Sporstki susreti učenica srednjoškolskih ustanova IZ u BiH.

1. i 2. mjesto

 

 

U subotu, 28.10., susreti su otvoreni sa takmičenjem iz atletike gdje su naše učenice ostvarile zavidne rezultate.  Sa najboljim vremenom, Sumeja Šupuković zauzela je 1. mjesto na 200m i Amela Subašić  2. mjesto na 100m. Nakon proglašenja  najboljih atletičara, u dvorani je održano svečano otvorenje i predstavljanje medresa.

 

 

 

Ajla Alešević 3.mjesto

 

Takmičenje se nastavilo u ekipnom duhu gdje smo uz  korektnu i dobru igru odigrale odbojku protiv Visokog  i Prve bošnjačke gimnazije. Poslije kraćeg odmora, u 15h u šahovskom klubu sa ponosom smo bodrili učenicu Ajlu Alešević, koja se poslije odigranih 6 kola, zauzela 3. mjesto.

 

Uz pobjedničko raspoloženje pristupili smo zajedničkom obilasku divnog Mostara i Starog Mosta .

 

 

 

 

Večernji program bio je rezervisan za takmičenje iz stolnog tenisa, gdje se učenica Emina Skenderović , u borbi sa visočkom i sarajevskom medresom te Prvom Bošnjačkom gimnazijom izborila za 3. mjesto.

 

Emina Skenderović 3.mjesto

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ovo takmičenje proželi smo lijepim druženjem i upoznavanjem sa učenicama iz drugih medresa što i jeste cilj ovih susreta i zbog čega će nam ovo iskustvo ostati u lijepom sjećanju.

 U nedjelju 29.10., poslije finalne utakmice iz odbojke, otpočela je završna ceremonija tokom koje su dodijeljene medalje i priznanja onim najboljima. Na samom kraju proglašene su najbolje škole u sveukupnom plasmanu, gdje se naša medresa našla na 3. mjestu. Mjesto ispred nas zauzela je Gazi Husrev-begova medresa, a prvo mjesto odnijela je Prva bošnjačka gimnazija.  Rezultati su pokazali da pored toga što smo ljepša strana da smo i ona uspješnija strana medresanskog kolektiva.

 

 

Cazinska medresa i Prva bošnjačka gimnazija

Ekipni plasman- 3.mjesto