Zajednički prijem kod načelnika Cazina mr. Nermina Ogreševića

web_admin 7. Novembra 2016.
Zajednički prijem kod načelnika Cazina mr. Nermina Ogreševića

Zadnji dan druženja sa našim gostima iz Ulma, posjetili smo gradonačelnika općine Cazin,  mr.Nermina Ogreševića. img_4838U zajedničkim razgovorima,  istaknuta je pozitivna saradnja Medrese sa  općinom  Cazin koju uspješno vodi mr. Nermin Ogrešević.  Sastanku su prisustvovali i savjetnik načelnika Jusuf Bajrektarević, predsjednik Medžisa Cazin Mirsad Topčagić, direktor Medrese Salih Dervić, kao i naši gosti iz IKC „Ulm“ imam Samir Haskić, mutevelija Mustafa Zakomac,  članovi odbora  Šahbaz Smajić i Sabahudin Rondić.

 

Nakon posjete načelniku uslijedio je i obilazak starog grada Ostrožca, a u istom danu smo posjetili i našeg glavnog Muftiju bihaćkog Hasana ef. Makića koji nas je primio na Islamskom pedagoškom fakultetu u Bihaću.

img_4856img_4909

viber-image1Nakon ispunjenog dana, priredili smo i malu oproštajnu svečanost u amfiteatru medrese za naše goste iz Ulma na kojoj je govorio hafz. Samir Haskić, naglašavajući kontinuitet saradnje Medrese i njihovog Kulturnog centra,   istakavši doprinos prof. Elmira Mehmedovića u povezivanju ove dvije institucije i organizaciji ovog ugodnog druženja.

 

 

Simboličnom razmjenom poklona ispratili smo naše goste i poželjli im ugodan povratak.

U nastavku pogledajte ostale fotografije sa ovih druženja.

img_4837img_4838img_4853img_4857img_4862img_4879img_4909

img_4915viber-image2viber-image1