BBI bank donirala dvadeset sadnica za Medresu

 

Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo 19. oktobra obilježila je 20. godišnjicu, a tim će povodom u narednih mjesec dana posaditi preko hiljadu sadnica voća i autohtonih i medonosnih stabala širom Bosne i Hercegovine.

Dvadeset sadnica različitih voćki svoje mjesto su pronašle u krugu Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu. Direktor poslovnice BBI banke Cazin, Šukret Hadžalić je objasnio kako će sadnice voćki i drveća posaditi i rukovodioci i šefovi svih 36 poslovnih jedinica BBI banke u gradovima u kojima BBI banka posluje, a dio sadnica bit će doniran povratnicima i zasađen u saradnji sa aktivistima nekoliko humantiranih organizacija.

Direktor Medrese Enes Ljubijankić je istakao kako su ove voćke trajno dobro te da će koristiti mnogim generacijama i izrazio radost što je baš Medresa partner u ovom projektu.
Sadnji su uz učenice i učenike, te već pomenute direktore prisustvovali, Jusuf Bajrektarević, savjetnik gradnačelnika Grada Cazina, Edham Hodžić, agronom, i Ibrahim Dizdarević uposlenik BBI banke i svršenik naše Medrese, te upravnik naše Medrese, prof. Mehmed Mašić.

Nadamo se, ako Bog da, da će voćke svojim plodovima osvježavati mnoge generacije naših učenika, a da će BBI banka uspješno poslovati još dugi niz godina.