Dan volonterizma

 

Članovi Vijeća učenika naše Medrese i ove godine su obilježili Dan volonterizma.

Organizacija pomozi.ba nam je izišla u susret i omogućila volontiranje u njihovom restoranu i radnji “Dobre volje” u Bihaću.

Učenici su imali priliku vidjeti kako izgleda jedan dan radnika u kuhinji, trgovini ali i na terenskom dijelu i pružiti svoju pomoć.

U volontiranju su učestvovali predstavnici od prvog do četvrtog razreda pa ćemo utiske istih podijeliti s vama.

 

Suela Bajrektarević, Ic: Prilikom volontiranja stekla sam lijepe utiske i vrlo dobro iskustvo. Drago mi je što sam imala priliku vidjeti kako je ljudima na njihovom radnom mjestu i sa čime se susreću tokom svakog njihovog radnog dana.

 

Sara Veladžić, Ic: Bilo je zanimljivo, svi su bili dragi i ljubazni prema nama. Drago mi je što sam imala priliku da volontiram jer je to stvarno lijepo iskustvo. Nadam se da će biti još ovakvih prilika, ako Bog da.

 

Ubejda Makić, Ic: Moji utisci od danas su dobri. Bilo nam je jako zanimljivo i lijepo iskustvo. Kroz zabavu i šalu smo pomogli da se na nečijem licu ukaže osmijeh.

 

Ajla Osmankić, Ic: Današnji dan ja sam sigurna da će ostati svima nama, pa eto i meni, zapamćen i po šalama,smijehu i po mnogo toga lijepog. Prosto, bilo je ovo jedno predivno iskustvo i nadam se da će, inšallah, biti prilike da se i ponovi nešto slično…

 

Almin Duranović, IIb: Volontiranje u pomozi. ba organizaciji je veliko iskustvo za mene, a naravno i za moje školske kolege…

Kolektiv organizacije nas je jako lijepo dočekao. Hvala im što smo iskustvo u volontiranju stekli baš kod njih.

 

Almedina Šomić IVb: Bilo je ovo još jedno prelijepo iskustvo u toku mog školovanja u Medresi. Nadam se da će mojim mlađim kolegama ostati u tradiciji da obilježe svake godine Dan volonterizma, jer na taj dan mi prestajemo biti djeca i živimo ne tako lagodan život odraslih. 

 

Zahvaljujemo se ekipi organizacije pomozi.ba na gostoprimstvu, toploj dobrodošlici i prilici da se uvjerimo koliko zapravo trebamo biti zahvalni na blagodatima koje posjedujemo i koliko ljudi sanja o toplom domu i obroku.