Direktor i profesori “İzzet Ünver” medrese iz Istanbula posjetili Cazinsku medresu

Protekle sedmice Medresa “Reis DŽemaludin-ef. Čaušević” imala je čast ugostiti direktora medrese “İzzet Ünver”, Haruna Sumbula, koji je sa sedam profesora svoje škole boravio u posjeti Cazinu i Bihaću. Ova posjeta ustvari je uzvratna posjeta budući da su prije nekog vremena naši profesori i učenici boravili u posjeti pomenutoj medresi te je tad potpisan sporazum o bratimljenju Cazinske i ove medrese. Direktor Zuhdija Handanović na početku je poželio dobrodošlicu gostima i izrazio zahvalnost na dolasku. Gosti su se upoznali s kompleksom Medrese, a naši učenici su im priredili zanimljiv program dobrodošlice te na kafi koja je uslijedila s direktorom i profesorima Medrese nisu krili oduševljenje gostoprimstvom i ljubaznošću domaćina.

Nakon toga upoznali su se s najvažnijim znamenitostima Grada Cazina (Gradska džamija i stara medresa, Ostrožac). Gosti su potom imali prijem u Muftijstvu bihaćkom kod muftije hfz. Mehmeda Kudića. Muftija je također izrazio dobrodošlicu direktoru i profesorima dviju obrazovnih ustanova ističući činjenicu da je “İzzet Ünver” zaista respektabilna škola sa devet stotina učenika i preko sedamdeset profesora i da je Turska naša prijateljska i bratska zemlja i mnogo toga od njih možemo naučiti jer njihove vjerske škole u dosta stvari imaju slične izazove kao i mi.

Kolektiv Medrese imao je priliku za oproštajno druženje s gostima iz Turske u prelijepom ambijentu Turističkog naselja Natura art.