Direktor Uprave za obrazovanje i nauku u službenoj posjeti Medresi

U srijedu 22. septembra 2021. godine u službenoj posjeti Medresi boravio je direktor Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta IZ-e u BiH prof. dr. Dževad Hodžić. On je zajedno sa svojim saradnicima dr. Ekremom Tucakovićem i mr. Seidom Eminovićem obišao učenice i učenike prvih razreda. Goste je učenicama i učenicima predstavio direktor Medrese koji je kazao da je ovo posebna generacija po velikom broju učenica i učenika koji su postigli odličan uspjeh u osnovnoj školi.

Tom prilikom prof. dr. Dževad Hodžić je između ostalog kazao: „Drago mi je da smo danas ovdje s vama, upravom vaše škole i nastavnicima. Želimo da vam pružimo podršku, ja želim sa svoje strane da vam čestitam. Upisavši se u Medresu „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ napravili ste pravi i veliki izbor koji vas sada obavezuje, preuzeli ste veliki amanet i odgovornost. Treba da budete ponosni što ste učenice i učenici ove škole. Ovo je najbolja škola ne samo po tome što nas uči uzvišenim vrijednostima naše vjere i tradicije, nego i drugim disciplinama.“

Učenicama i učenicima se obratio i mr. Seid Eminović, šef odjela za srednje i osnovno obrazovanje, koji je kazao: „Raduje nas da ste ovdje u Medresi i da ste sa sobom donijeli neke karakteristike koje je vaš direktor istakao kao vaše potencijale za budući uspjeh u Medresi. Kažu da su oči prozori duše, a ja bih rekao i uma. Kada se vi i pogledate, zračite time i vidi se da ćete biti oni koji će smjelo uzdignute glave kročiti u budućnost i da ćete biti ponosni na svoj medresanski hod do ostvarenja i onoga što vas čeka poslije Medrese…“

Nakon posjete prvim razredima gosti su u pratnji direktora Medrese profesora Zuhdije Handanovića i pedagogice Vildane Šarić obišli kabinete informatike, fizike, hemije i biologije te sportski kompleks – dvoranu i bazen. Tu su se uvjerili u dobru opremljenost kapaciteta Medrese koji osiguravaju optimalne uvjete za provođenje odgojno-obrazovnog procesa.

U divanhani Medrese nastavljena je posjeta gdje su gosti uz kahvu razgovarali sa profesoricama i profesorima. Na kraju posjete predstavnici Uprave za obrazovanje i nauku održali radni sastanak sa upravom Medrese.