Dobro nam došao, najdraži mjeseče!

O vjernici! Propisuje vam se post, kao što je propisan onima prije vas, da biste se grijeha klonili, i to neznatan broj dana; a onome od vas koji bude bolestan ili na putu – isti broj drugih dana. Onima koji ga jedva podnose – otkup je da jednog siromaha nahrane. A ko drage volje da više, za njega je bolje. A bolje vam je, neka znate, da postite. U mjesecu ramazanu počelo je objavljivanje Kur’ana, koji je putokaz ljudima i jasan dokaz Pravoga puta i razlikovanja dobra od zla. Ko od vas u tom mjesecu bude kod kuće, neka ga u postu provede, a ko se razboli ili se na putu zadesi, neka isti broj dana naposti – Allah želi da vam olakša, a ne da poteškoće imate – da određeni broj dana ispunite, i da Allaha veličate zato što vam je ukazao na Pravi put, i da zahvalni budete.“ (Al-Bekare: 183-185)

Ramazan je najradosniji i najsvetiji mjesec u životima muslimana, mjesec posta, ibadeta, milosti i oprosta, ali i mjesec radosti i veselja. Iskoristimo ramazan za ukupnu duhovnu obnovu i preporod.

Svim učenicima, njihovim roditeljima, našim vakifima i stipenditorima naših učenika želimo da u mjesecu ramazanu svojim ibadetima zasluže Allahovu,dž.š., milost, da ga u zdravlju i rahatluku isposte te da im Allah, dž.š., poveća bereket i podari veću nafaku.

RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!