Doček za naše nove hafize

U utorak 21. juna 2022. ispred Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ upriličen je doček naših novih hafiza – prof. Elmir-ef. Mehmedovića i Lamije Šahinović, učenice trećeg razreda. Kolektiv i svi učenici i učenice naše škole dočekali su nove hafize uz tekbire i čestitanje. Za ovu priliku zakusku su pripremili učenici i učenice IIIb i IIIc odjeljenja zajedno s profesoricom Nadijom Topčagić uz podršku kolektiva Medrese. Na početku kraćeg programa obratio se direktor Medrese prof. Zuhdija-ef. Handanović. On je čestitao našim hafizima na ovom velikom uspjehu i istakao je da su hafizi snaga naše škole te da je od danas naša Medresa mnogo snažnija jer je bogatija za dva hafiza. Ispred novih hafiza obratio se hafiz prof. Elmir-ef. Mehmedović.
Obraćanje hfz. prof. Elmir-ef. Mehmedovića je bilo inspirativno.
Javno se zahvalio prije svega, kako on kaže, jednom velikom insanu, svom muhaffizu bihaćkom muftiji hfz. prof. Mehmed-ef. Kudiću za sve sto je muftija, njegov muhaffiz, učinio na putu ka njegovoj tituli hafiza Časnog Kur'ana i da je to hajr koji se ne moze platiti na ovom, ali ce ga, inšallah, Allah nagraditi na budućem svijetu i da je ono što on može učiniti za svog muhaffiza jesto to da uči dovu za njega i njegovu porodicu do kraja ovog dunjalučkog života.
Bitno je napomenuti da je hfz. prof. Elmir-ef. Mehmedović uveo u svoju praksu da nagradi učenika koji završi hifz zaključnom odličnom ocjenu u datom polugodištu.
Rekao je: “Allah mi je poklonio najveću titulu hafiza Časnog Kur'ana, a ja cu danas za one učenike koji imaju elemente da im zaključim jedinicu na kraju godine, evo danas pokloniti prolazne ocjene.”
To je bilo iznenađenje za učenike koji su to popratili gromoglasnim aplauzom i gdje se vidno primijetila radost na licima naših učenika.
Uslijedila je dodjela poklona IIIb odjeljenja hfz. Mehmedoviću, njihovom razredniku, najboljem razredu u Medresi kao i dodjela poklona IIIc odjeljenja hfz. Lamiji Šahinović.