Dodjela certifikata učenicima i učenicama Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ za uspješno okončan Access program

U četvrtak 14. oktobra 2021. godine u amfiteatru Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ upriličena je svečana dodjela certifikata za polaznike i polaznice Access programa iz naše Medrese.

Access program je dvogodišnji program učenja engleskog jezika i drugih praktičnih akademskih vještina pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u BiH, a implementira ga Islamska zajednica u BiH. Ceremoniji dodjele diploma prisustvovali su polaznici i polaznice programa te njihovi profesori i profesorice. Nakon proučenog ašereta uvodno izlaganje imao je profesor Nijaz Kovačević, profesor engleskog jezika i predavač na ovom programu. Prisutnima se obratio i direktor Medrese profesor Zuhdija Handanović te je video-poruku uputila g. Deborah Menutti, zamjenica ambasadora SAD u BiH.  Tokom programa prikazan je kratki video-snimak o ovom programu (What we were doing)  i  kratki film koji su pripremili naši učenici i učenice (Anti-smoking campaign). Ispred polaznika i polaznica su se obratili Amina Jusić i Humejd Grošić. Program je završen dodjelom certifikata i grupnom fotografijom a nakon toga je uslijedio zajednički ručak.

Učenici i učenice koji su uspješno okončali ovaj profram su: Dalila Balić, Amina Čajlaković, Zerina Dizdarević, Amina Jusić, Ilma Kauković, Merjem Ljubijankić, Lejla Mašinović, Sumeja Mujakić, Ejla Šahinović, Nudžejma Šahinović, Ahmed Alijagić, Amar Ćoralić, Humejd Grošić, Dženan Ičanović, Mustafa Merdić, Harun Nadarević, Tarik Pajić, Mustafa Šumar, Hamza Tadžić i Kerim Veladžić.