Ekskurzija učenika drugih razreda – Počitelj – Mostar – Konjic – Sarajevo – Travnik

Dana 05.10.2019. godine učenici drugih razreda Medrese Džemaluddin-ef. Čaušević posjetili su Počitelj, Blagaj, Mostar, Konjic, Sarajevo i Travnik u sklopu redovne ekskurzije za učenike u pratnji razrednika prof. Nijaza Kovačevića i prof. Senade Mravović.
Na put su krenuli u subotu nakon klanjanja sabah-namaza, a prvo mjesto koje su posjetili bio je stari grad Počitelj. Nakon sat vremena obilaska Počitelja krenuli su put Blagaja i posjetili tekiju na Vrelu Bune gdje su također proveli sat vremena.
Zatim su se uputili u Mostar gdje su zajednički posjetili Stari most i upoznali se sa ostalim čarima ovog prelijepog grada na rijeci Neretvi.
U Konjic su stigli oko akšama, a sljedeća destinacija bilo je Sarajevo gdje su učenici prenoćili u Gazi Husrev-begovoj medresi. Sutradan nakon doručka posjetili su šehidsko mezarje Kovači i mezar našeg prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića gdje je proučen Jasin i dova pred njegovu dušu i duše svih naših šehida.
Odmah nakon toga zaputili su se žičari kojom su se odvezli do Trebevića i uživali u prekrasnom pogledu na Sarajevo. Nakon toga vratili su se u grad i uslijedilo je slobodno vrijeme za obilazak i razgledanje sarajevskih ljepota  I znamenitosti. U 14:00 sati krenuli su put Krajine s kratkom pauzom u Travniku, a oko 22:00 sata su već sigurno stigli kući.


Amina Pajić
Džana Mušinović