Fatima Bosnić, bivša učenica Medrese, uspješno okončala učenje Kur'ana napamet

Kur’an ništa ne može zamijeniti, a sa njim dobijamo toliko toga. Druženje sa Kur’anom pomaže nam da budemo uspješni u školi, na fakultetu i u svim životnim oblastima. Učenje Kur’ana razvija u čovjeku radne navike, bolju organizaciju vremena, aktivira skrivene potencijale, unapređuje memoriju i pamćenje, olakšava učenje drugih naučnih oblasti, eliminira strahove i perfekcionizam, zbližava vas sa uspješnim ljudima, povećava bereket u vremenu, opušta i smiruje, liječi tijelo i dušu, i još mnogih drugih koristi.

Hifz Kur’ana jedan je od najplemenitijih, ali i najzahtjevnijih zadataka koje vjernik može preduzeti. Hvala Allahu, sve više ljudi, posebno mladih, okreće se učenju Kur’ana, i vrijeme provodi sa Knjigom našeg Gospodara.

Primjer za to su naši sadašnji, ali i bivši učenici i učenice. Jučer je posljednje stranice hatme pred Komisijom Rijaseta IZ proučila Fatima Bosnić, naša bivša učenica.
Fatima Bosnić je rođena 01.06.1997. godine u Ammanu – Jordan. 
Završila je 2017. godine Medresu Džemaludin-ef. Čaušević u u Cazinu. Hifz je učila pred hafizom Suad ef. Šahinovićem da bi ga finalizirala pred hafizom Abdulazizom Drkićem. Studentica je FIN-a u Sarajevu.
Čestitamo našoj mladoj hafizi, njenim roditeljima i muhaffizima.