Hafiska dova dvojici novih hafiza Medrese “Džemaludin-ef. Čaušević”

Kao što smo ranije objavili, u ponedjeljak 01. aprila 2019. godine u Sarajevu, pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini učenje Kur’ana napamet uspješno su okončali učenici Cazinske medrese Talha Tričić Malik Bajrić te time stekli časnu titulu hafizul-Kur’an. 

Talha Tričić, maturant naše škole, rođen je 31.10.2000. godine u Šturliću kod Cazina, od oca Sulejmana i majke Razije, s Kur’anom se druži od osnovne škole.

Malik Bajrić, sin hfz. Muharema i Amele, učenik drugog razreda Medrese, rođen je 02.04.2002. godine u Bosanskoj Krupi. Obojica su hifz učili pred muhaffizom hfz. Mehmedom-ef. Kudićem, profesorom Cazinske medrese.

Učenje pred Komisijom za hifz Rijaseta Islamske zajednice u BiH, koju su činili kurra hafiz dr. Dževad Šošić, hfz. dr. Dževad Hrvačić, mr. hfz. Abdulaziz Drkić i hafiz Muhamed Čajlaković,  otpočelo je 18.03.2019. te nakon petnaestodnevnog uspješnog učenja okončali 01. aprila 2019.  godine.

Završnom učenju posljednjeg dijela Kur’ana, pored Komisije za hifz, prisustvovali su roditelji, uža porodica i prijatelji, te muhaffiz hfz. Mehmed-ef. Kudić.

Hafiska dova mladim hafizima bit će proučena u srijedu 10. aprila 2019. godine, u 15. 30, u sali Medrese Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu, koja svake godine tog datuma, 10. aprila obilježava Dan vakifa i Dan škole, a ove godine, hvala Allahu, u istom terminu bit će upriličena i hafiska dova našim novim hafizima.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom uveličate ovaj lijepi događaj.