Hvala vam, dragi naši vakifi!

Danas je 10. april, Dan vakifa i Dan škole – Cazinske medrese. Trebao je biti pun radosti i veselja. Dan kada smo se trebali okupiti da podijelimo radost i sreću. Dan kada smo se trebali zahvaliti svojim vakifima, svojim najvećim dobročiniteljima.

Ali, čovjek snuje, a Uzvišeni Allah određuje. Nismo se mogli okupiti jer je Njegova volja da nas pogodi ovo iskušenje. I Njegovo upozorenje. Vjerujemo da je srce svakog vakifa Cazinske medrese danas sa svojom Medresom. Sa svojim hajratom. I bit će, ako Bog da, dok god bude kucalo.

Sa naše strane u ovom momentu vam možemo samo reći jedno veliko i iskreno hvala! Hvala vam za sve dobro koje ste nam učinili. Što ste nam pomogli kad nam je bilo najpotrebnije. Hvala vam što ste nas i cijelu Krajinu učinili ponosnima. Hvala vam i za spremnost da budete uvijek sa nama.

Da vam Allah Uzvišeni podari svako dunjalučko dobro, da vam mnogostruko vrati uloženo u svaki hajrat. Posebno, da vam vrati ono što ste uvakufili za nas. Da vam vaš uloženi imetak bude brana od džehennemske vatre.

Hvala vam, dragi naši vakifi!