Instrukcije o organizaciji odgojno-obrazovnog rada

Ministarstvo obrazovanja Unsko-sanskog kantona objavilo je Instrukcije o organizaciji odgojno-obrazovnog rada u osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona koje se najviše odnose na novi način odvijanja nastave zbog P0G0RŠANE epidemiološke situacije u Kantonu.
Instrukcije se odnose na trajanje školskog časa, pridržavanje zaštitinih mjera, ponašanja učenika te broj učenika koji će moći prisustvovati nastavi u učionici. Neke od Instrukcija jesu:

– Školski čas traje 30 minuta.
– Mali odmor traje 5 minuta, a veliki 10 minuta (za užinu).
– U vrijeme trajanja odmora učenici ne treba da izlaze iz učionice.
– Učenicima dozvoljen izlazak iz učionice tek nakon okončane nastave.
– U vrijeme održavanja redovne nastave u učionici je dozvoljeno da boravi do 15 učenika, odnosno maksimalno 18 učenika u slučaju da prostor učionice i raspored sjedenja omogućava distancu od minimalno dva metra između učenika.
– Učenici su dužni da nose zaštitne maske u skladu sa smjernicama donesenim od strane Zavoda za javno zdravstvo.
– Maske za lice radnici škole su obavezni nositi prilikom boravka u školi.
Obaveza svih učenika i njihovih roditelje jeste da se s datom Instrukcijom detaljno upoznaju kako bismo se na najbolji način pripremili za novu školsku godinu.

No photo description available.

Image may contain: text

No photo description available.

No photo description available.

No photo description available.

Još jednom napominjemo da su svi radnici, svi učenici, roditelji učenika i posjetioci Medrese dužni strogo primjenjivati svaku odredbu ove Instrukcije!