Intenzivni konverzacijski kurs engleskog jezika

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica Bihać, u suradnji sa Medresom „Džemaluddin-ef. Čaušević“, organizirao je intenzivni konverzacijski kurs engleskog jezika za učenike od prvog do četvrtog razreda. Ono što je posebno jeste činjenica da je profesor dvojezički izvorni govornik modernog standardnog arapskog i engleskoga jezika, koji je magistrirao i doktorirao u Sjedinjenim Američkim Državama – na području obrazovanja i poučavanja engleskoga jezika.

„Ovi časovi pomogli su mi da shvatim i utvrdim gradivo engleskog jezika koje sam možda prije i znala, ali nisam bila tako sigurna. Nisam se pokajala i ne žalim vrijeme utrošeno ovdje. Također, promijenili su mi se neki bitni pogledi na život, jer se profesor, pored toga što je objašnjavao sve što nam je bilo nejasno u vezi jezika, prema nama postavio kao najiskreniji prijatelj.“ (Učenica)

Poznavanje stranog jezika, osim što razvija samopoštovanje i otvara nove dimenzije u životu, pomaže i u kreiranju novih prilika – u području edukacije, karijere ali i ličnog razvoja. Zato je važno da motivišemo i inspirišemo mlade ljude da uče nove stvari i usavršavaju već postojeće znanje. Zbog toga smo i realizirali ovakav koncept učenja stranog jezika – jer se uz inovativan pristup i zanimljiv i dinamičan način najlakše uči.

Ovim putem zahvaljujemo se CEI Nahla kao i profesoru za saradnju i ukazano povjerenje Medresi. Nadamo se da je ovo samo uvod u buduće projekte slične prirode.