Klanje kurbana koji su uplaćeni za potrebe Cazinske medrese

Prema planu danas je otpočelo klanje kurbana koji su uplaćeni za potrebe Cazinske medrese. 

Na svim lokacijama na kojima se vrše  klanja kurbana prisutni su profesori Medrese koji nadziru vaganje stoke i brinu se da svako grlo ispunjava  šerijatske uvjete uz prisustvo veterinara koji se brinu o zdravstvenim aspektima kurbana.

Kao i svake godine najveći broj kurbana će biti zaklan i obrađen u klaonici firme “MS Alem” u Baštri pored Bosanske Otoke. Upravo u ovoj klaonici Muftija Hasan-ef. Makic, predsjednik Školskog odbora Cazinske  medrese, je klanjao dva rekata namaza i proučio dovu za klanje kurbana. Muftija bihaćki, hafiz Mehmed-ef. Kudic,  je proučio  početni  tekbir pred početak klanja prvog kurbana. Uz njih su bili direktor Medrese u Cazinu, Enes-ef. Ljubijankic, pomoćnik direktora za internat Medrese, Mehmed-ef. Mašić i sekretar Bihaćkog muftijstva, Sabahudin-ef. Begic.

Najtoplije se zahvaljujemo svima koji su svoj kurban uplatili za potrebe naših učenika uz dovu Allahu Uzvišenom da im bude primljen, upisan kao dobro djelo i zaštita njima i njihovim porodicama od dunjalučkih belaja i ahiretskih kazni.