Maturalni dan učenika generacije

U utorak 23.06.2020. godine u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu upriličen je susret učenika generacije iz svih medresa i gimnazija pod patronatom Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

Susretu su prisustvovali i učenici generacije Cazinske medrese, Velić Adna i Kurtović Belmin. U njihovoj pratnji bili su i njihovi razrednici prof. Pašić Mirsada i prof. Benić Abdulah.

Kao i gotovo sve drugo, situacija sa koronom je odredila da ovogodišnji susret bude i obimom i sadržajem daleko kraći nego prethodni. Tako se prisutnim učenicima generacije obratio  samo direktor Uprave za obrazovanje Rijaseta Islamske zajednice dr. Dževad Hodžić. Dr. Hodžič je ujedno bio i izaslanik Reisul-uleme, te je i u njegovo ime čestitao učenicima generacije i dodijelio im priznanja i nagrade.

Koristimo priliku da čestitamo svim učenicima generacije, a posebno, još jednom, čestitamo našoj Adni Velić i Belminu Kurtoviću uz molbu Allahu, dž.š., da im pomogne da ovo priznanje opravdaju i u svom budućem radu čineći nas ponosnima što su bili učenici Cazinske medrese.

 

 

Više fotografija pogledajte na instagram profilu Medrese: medresa_cazin