Medresa nastavila sa ugošćavanjem penzinonisanih imama u Bihaću

Medresa „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ nastavila je sa ugošćavanjem penzionisanih imama i drugih službenika Islamske zajednice sa područja bihaćkog muftijstva. Tako je danas Medresa ugostila bihaćke, bosanskopetrovačke i druge imame sa područja bihaćkog muftijstva koji su odabrali grad Bihać da u njemu provedu svoje penzionerske dane. Medresa se zahvaljuje Medžlisu IZ Bihać koji je ustupio svoje prostorije za druženje sa imamima. Druženje je upriličeno u veoma lijepim prostorijama nove zgrade Medžlisa IZ Bihać. Goste je primio direktor Medrese prof. Zuhdija-ef. Handanović sa svojim saradnicima. Prisutni su bili, prije svih, bihaćki muftija u penziji prof. Hasan-ef. Makić te imami: Enver-ef. Moranjkić, Mujo-ef. Spahić, Eniz-ef. Baltić, Abid-ef. Veladžić, Rasim-ef. Delalić, Asim-ef. Nuhić, Zuhdija-ef. Mulalić zatim supruge bihaćkih imama šehida Smaila-ef. Džafice i šehida Hasan-ef. Jusića – Subha Džafica i Indira Jusić, te Refika Boja supruga r. Akaid-ef. Boje i Mavala Zec supruga r. Sead-ef. Zeca.
Direktor Medrese prof. Zuhdija-ef. Handanović zahvalio se imamima i drugim penzionisanim službenicima Islamske zajednice na odzivu a posebno se zahvalio na njihovoj podršci u izgradnji i općenito aktivnostima Cazinske medrese te poželio imamima dobro zdravlje i ugodne penzionerske dane.
Nakon ugodnog druženja uz ručak i kahvu imamima i drugim penzionisanim službenicima Islamske zajednice iz Bihaća, Bosanskog Petrovca i Bužima podijeljeni su skromni pokloni. Druženje sa penzionisanim imamima i drugim službenicima Islamske zajednice nastavit će se i u narednom periodu te će se upriličiti slična druženja i u drugim gradovima na području bihaćkog muftijstva.
Mehmed Mašić