Medresu posjetili učenici „Karađoz-begove medrese“ i mektepska djeca iz Janje i Bihaća

U petak, 03. juna, u poslijepodnevnim satima našu Medresu posjetili su učenici II razreda „Karađoz-begove medrese“ iz Mostara sa nekoliko svojih profesora i odgajatelja u okviru đačke ekskurzije po bosansko-hercegovačkim gradovima. Oko pedeset musafira, učenika i profesora Mostarske medrese dočekao je pomoćnik direktora za internat prof. Mehmed Mašić. Sutradan u jutarnjim satima goste iz Hercegovine je ispratio direktor Medrese prof. Zuhdija Handanović. U restoranu Medrese musafiri su pri dolasku počašćeni večerom te u jutarnjim satima doručkom.

U subotu, 04. juna, u poslijepodnevnim satima našu Medresu posjetili su polaznici mekteba iz Medžlisa Islamske zajednice Janja (kod Bijeljine) sa nekoliko svojih imama i muallima u okviru mektepske ekskurzije po krajiškim gradovima. Oko pedeset musafira, polaznika mekteba te imama i muallima, dočekao je pomoćnik direktora za internat prof. Mehmed Mašić izrazivši im dobrodošlicu te im je ukratko predstavio rad Cazinske medrese. U restoranu Medrese musafiri su počašćeni ručkom i poslasticama za polaznike mekteba.

U nedjelju, 05. juna, u prijepodnevnim satima našu Medresu posjetili su polaznici mekteba Muslići-Kamenica (Medžlis Islamske zajednice Bihać) sa svojim imamom i muallimom Nihad-ef. Imširovićem u okviru mektepske ekskurzije do Velike Kladuše. Inače, u proteklom periodu je oko deset polaznika ovog mekteba pohađalo i završilo Cazinsku medresu. I ove godine je najavljen upis jednog polaznika ovog mekteba u našu školu. Oko pedeset polaznika mekteba Muslići-Kamenica sa imamom i muallimom dočekao je pomoćnik direktora za internat prof. Mehmed Mašić izrazivši im dobrodošlicu te im je predstavio rad Cazinske medrese uz obilazak prostorija škole. Na kraju su polaznici ovog bihaćkog veoma aktivnog mekteba u restoranu Medrese počašćeni poslasticama i sokom.