Nagrađeni učenici u Briselu

Sa sigurnošću možemo reći da je nagradno putovanje uistinu počelo te osiguran dobar provod tek došavši u Belgiju. U 10 sati učenici su se okupili u prostorijama džemata u Antwerpenu odakle su se uputili u Brisel. Sama vožnja u autobusu bila je zanimljiva jer smo imali čast slušati, o ljepotama grada, našeg vrijednog džematliju domaćina Ibru K.


Pri samom ulasku u Brisel vidjeli smo kako je najmanja komponenta svijeta prikazana kao najveća komponenta grada, atom uvećan 480 miliona puta. Nakon posjete centru Atomium, posvetili smo se daljnjem obilasku grada. Vidjevši većinu značajnih znamenitosti u Briselu, jer nažalost nismo imali vremena za sve ljepote koje nudi ovaj prelijepi grad, klanjali smo podne i ikindiju-namaz u islamskom centru “Šuman”.

Naveče je upriličen program u čast našoj Domovini kojeg su uveličali medresanski slavuji. Predavanje su održali uvaženi Sejfudin Tokić i naš profesor Elmir-ef. Mehmedović. Posebna draž ovog programa su bili polaznici mekteba džemata “Nur” koji su nas svojim izvedbama dobro nasmijali, ali nam i pokazali ko je u biti Bošnjak.

Na kraju nam je dovu proučio profesor Abdulah-ef. Benić.

Više fotografija na instagramu: medresacazin

Ilma Ogrešević