Novi vakifi i vakuf za kuhinju Cazinske medrese

Zadnjih decembarskih dana Medresu „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ u Cazinu je posjetio veliki broj porodica i prijatelja iz domovine a još više iz dijaspore. Mnogi od njih donijeli su stipendije za naše učenike i učenice te uplatili vakuf za zamjenu cjelokupne stolarije na zgradi Medrese, a porodica Ćoralić Safeta iz Šturlića, koja je zaposlena i živi u Minhenu u Njemačkoj, je posebno obradovala našu Medresu.
Naime, porodica Ćoralić uručila je Medresi posebnu donaciju za našu kuhinju i smještajne kapacitete. To je bila prilika da se susretnu s našim direktorom prof. Zuhdijom-ef. Handanovićem koji se tom prilikom toplo zahvalio na svemu onome što je Safet i njegova porodica učinila za Medresu. Svojim dobrim djelom i dobročinstvom postali su vakifi naše Medrese i njeni i naši dobri prijatelji.
U posjeti Medresi 29. 12. 2023. godine bili su i predstavnici humanitarne organizacije „4 life“ iz Austrije, Muamer Ljubijankić i Silić Amir, koji su svojom hvale vrijednom donacijom obezbijedili prijevoz i dostavu pomenute Safetove vrijedne donacije za Medresu. Ovim činom i organizacija „4 life“ postala je naš vakif i naš dobri prijatelj. Prijemu su, pored direktora prof. Zuhdije-ef. Handanovića, prisustvovali i pomoćnik direktora za nastavu prof. Mehmed-ef. Mašić i hafiz prof. Suad-ef. Šahinović.
Koristimo ovu priliku da se toplo zahvalimo svima njima koji su uložili zavidan trud i novčana sredstva kako bi Medresa imala što kvalitetnije uslove funkcioniranja i u svojoj budućnosti.
Molimo Dragog Boga da novim vakifima i prijateljima naše Medrese podari svako dobro, hajr i bereket.

Mehmed Mašić, prof.