Održana humanitarna večer u Bužimu

Kao što smo već najavili, učenici naše Medrese nastavljaju sa svojim humanim činovima i dokazuju da smo jači samo kada smo zajedno i ujedinjeni.

Naše sinoćnje okupljanje bilo je povodom humanitarne akcije prikupljanja pomoći za izgradnju kuće porodici Ćordić iz Bužima. Program je održan nakon akšam-namaza u Domu kulture u Bužimu. Učenici su pripremili raznovrstan program i dokazali da posjeduju čistu ljubav, suosjećanje za one kojima je to potrebno.

Učenici su se predstavili različitim talentima i sposobnostima kroz hor, igrokaz, recitacije i obraćanje na različitim stranim jezicima.

Na kraju su, kao što je već tradicija kada su u pitanju ovakvi i slični događaji, uručene zahvalnice. Ovaj put zahvalnice su dobili i razrednici odjeljenja četvrtih razreda prof. Izeta Veladžić, prof. Esma Dizdarević i prof. Muhamed Makić kao i novoizabrani načelnik Bužima Mersudin Nanić. Razlog više zbog kojeg nam je bilo zadovoljstvo uručiti zahvalnicu načelniku Bužima jeste i taj što je i on bivši učenik naše škole.