Posjeta Ćojluku i Ćorkovači povodom Dana državnosti

U sklopu obilježavanja predstojećeg Dana državnosti Bosne i Hercegovine učenici Medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” vođeni od strane profesora hafiza Suad-ef. Šahinovića, posjetili su dva spomenika Armije Republike Bosne i Hercegovine sa simbolikom odbrane od agresije na RBiH u periodu od 1992. do 1995. godine.

Tim povodom posjetili su Bosansku Krupu, odnosno Ćojluk  i spomen-obilježje na Ćojluku u obliku ljiljana koji je podignut u čast poginulih boraca 511. slavne krupske brigade koji su braneći Ćojluk, svoj grad i svoju domovinu, herojski položili svoje živote.

Nakon toga u Bužimu su posjetili spomen-obilježje “Ponos i pobjede Armije RBiH” na Ćorkovači koji je podignut u čast pobjedama bužimske 505. viteške motorizovane brigade i u čast generala Izeta Nanića, komandanta 505. VMB.

I na Ćojluku i na Ćorkovači vođene su teške bitke u kojima su mnogi naši borci poginuli za slobodnu Bosnu i Hercegovinu i upravo zbog toga učenici Medrese sa profesorom hafizom Šahinovićem su odlučili posjetiti ova mjesta i proučiti Fatihu pred duše svih bosanskih šehida.

Medresa i njeni učenici ne mogu i neće zaboraviti žrtvu svih Bošnjaka koji su stali zajedno u odbranu jedine nam domovine.

Naši očevi, djedovi, profesori i ostali Bošnjaci su rizikovali, a neki od njih i dali svoje živote, da bismo mi danas mogli slobodno živjeti na ovom prostoru, i mi smo im na tome vječno zahvalni.

Harun Nuhić, III a