Primopredaja dužnosti direktora

Na današnjoj svečanoj sjednici Upravnog odbora Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ izvršena je primopredaja dužnosti i funkcije direktora direktoru prof. Zuhdiji Handanoviću. Ovu funkciju do sada je obavljao prof. Enes Ljubijankić. U mjesecu junu tekuće godine Zuhdija Handanović izabran je za direktora putem javnog konkursa koji je raspisala naša ustanova  te će ovu dužnost vršiti naredne četiri godine, ako Bog da.  Uz ovu informaciju i biografiju našeg novog direktora upućujemo i čestitke prof. Zuhdiji Handanoviću uz dovu Uzvišenom da ga prati hajr i uspjesi na novoj funkciji!

 

 

 

B I O G R A F I J A

 

 

Zuhdija Handanović je profesor islamske teologije  rođen 25.03.1965. godine u Mrazovcu – Bužim (tadašnja Općina Bosanska Krupa). Osnovnu školu  završio je u Bužimu a Gazi Husrev-begovu medresu  i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu . Radio je kao imam, hatib i muallim u džematu Čaglica, Odbor islamske zajednice Bužim. Kratko radi u srednjoj školi “Hasan Musić” kao profesor islamske vjeronauke, a 1994. godine prelazi u Medresu “Džemaludin-ef.Čaušević” u Cazinu kao odgajatelj i profesor Imameta i Ahlaka. Iste godine biva imenovan ne mjesto glavnog imama Odbora islamske zajednice Cazin i tu dužnost obavlja 12 godina. U ratnom periodu bio je član obnoviteljskog sabora u Bihaćkom okrugu. U četverogodišnjem mandatu  bio je član  Sabora islamske zajednice u BiH. U dva mandata bio je član skupštine Udruženja Ilmijje  BiH gdje je u mandatnom periodu 2014-2018. izabran na mjesto potpredsjednika Skupštine udruženja.

U dva mandata  bio je član upravnog odbora Medrese “Džemaludin-ef.Čaušević”. Na osnovu odluke Školskog odbora i saglasnosti Rijaseta islamske zajednice u  BiH imenovan je za direktora  Medrese ,,Reis Džemaludin ef.Čaušević,, u Cazinu. Oženjen je suprugom  Eminom i ima tri sina Tarika, Ibrahima i Haruna.