Sastanak s roditeljima učenika koji uče hifz

U ponedjeljak 16.09.2019. godine u prostorijama Medrese prvi put je održan sastanak s roditeljima učenika koji uče hifz.
S roditeljima su razgovarali direktor Medrese prof. Enes Ljubijankić, pedagog škole Vildana Šarić i hafiz Suad Šahinović u svojstvu muhaffiza.
Na početku je direktor poselamio roditelje i čestitao im uspjeh u odgoju njiihove djece i podršci koju nesebično daju svojoj djeci u učenju Kur’ana napamet. Hafiz Šahinović je govorio o značaju hifza i učenja Kur’ana te istakao značaj sekcije hifza za čuvanje Božije riječi.
Kroz našu Medresu je do sada prošlo oko 250 polaznika sekcije hifza. Njih 17 je u toku školovanja ili poslije položilo hifz i steklo zvanje hafiz Časnog Kur’ana.
Na sastanku se, između ostalog, razgovaralo i o tome kako motivirati učenike na učenje i doprinijeti njihovoj ustrajnosti na tom putu.
Potvrđeno je, u skladu s Pravilnikom, da će se učenici koji uče hifz oslobađati plaćanja internata za jedan mjesec za svakih napamet naučenih deset stranica Kur’ana.
Medresa se ovim putem zahvaljuje roditeljima koji su izdvojili svoje vrijeme i odazvali se pozivu na sastanak te izrazili zadovoljstvo i želju za povremenim sastancima slične prirode.
Učenici i učenice koji trenutno pohađaju sekciju hifza su:
Kanurić Esma III c
Mašinović Lejla III c
Merdić Mustafa III a
Midžić Ahmed III b
Midžić Merjema II c
Mušić Merjem III c
Mušić Zubejr III b
Nadarević Muhamed IV a
Ogrešević Ilma IV c
Pajić Najla III c
Pajić Tarik III a
Šišić Rumejsa III c
Velagić Ubejd III b