Šefik Delalović, svršenik Cazinske medrese, među ovogodišnjim hadžijama

Jedan od hiljadu sretnika koje je Allah, dž. š., počastio da budu Njegovi gosti na ovogodišnjem hadžu je i Šefik Delalović iz Prijedora, svršenik naše Medrese.

Šefik Delalović,  sin Šefkije i Elfe Delalović.
Rođen je 19. 01. 1993. u Zagrebu. Do svoje osme godine odrastao je u Švedskoj, gradu Landskrona, gdje je završio 1. razred Osnovne škole. Godine 2001. se vratio u Bosnu i Hercegovinu. Drugi razred je završio u Krasuljama, općina Ključ, da bi ostatak osnovne škole odličnim uspjehom završio u Prijedoru. Kako u školi tako i u mektebu se pokazao jako marljiv. Mektepsku pouku je pohađao kod Ahmeta-ef. Rahmanovića. Na nivou MIZ Prijedor je osvojio prvo mjesto na takmičenju Općeg znanja o islamu, da bi potom osvojio i prvo mjesto na nivou Bihaćkog muftijstva u Bihaću i predstavljao Bihaćko muftijstvo na nivou Rijaseta. Svoje školovanje nastavlja u Medresi “Džemaludin-ef. Čaušević” u Cazinu.
Godine 2012. je osvojio prvo mjesto na Takmičenju učenika medresa iz bosanskog jezika u organizaciji Vjersko-prosvjetne službe Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Iste godine sa odličnim uspjehom završava Medresu i upisuje Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.
Kroz Medresu i Fakultet svako ljeto bi obavljao ramazansku imamsku praksu u raznim džematima.
Nakon dvije godine studiranja stigao mu je najdraži poziv i ostvarenje sna da studira u gradu Allahova Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. Trenutno je završna godina na Islamskom univerzitetu u Medini. Za ovaj grad ga vežu mnogo lijepa iskustva. Oženjen je suprugom Zejnom. Jedno od najljepših uspomena će im biti rođenje blizankinja, Farah i Nahle.
Također, Milostivi Allah ga je počastio da bude jedan od hiljadu hadžija u ovogodišnjem historijskom hadžu.