Svečana akademija povodom 149 godina od rođenja reisa Mehmeda Džemaluddina-ef. Čauševića


U organizaciji Udruženja „Reis Mehmed Džemaludin Čaušević“ u utorak, 24.12.2019, u Bosanskoj Krupi, u prepunoj sali Doma kulture, održana je svečana akademija povodom 149. rođendana uvaženog reisa koji je rođen u bosanskokrupskoj mjesnoj zajednici Arapuša. Hor naše Medrese na čelu s profesorom Nijazom Kovačevićem je održao prigodan program povodom rođenja reisa Džemaluddin-efendije Čauševića. Program je počeo u večernjim satima. Nakon proučenog ašereta našeg učenika Amira Mulalića prisutnima su se obratili Džemaludin Čaušević kao član uprave Udruženja Reis Džemaludin Čausević, načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović, glavni imam MIZ Bosanska Krupa Hazim-ef. Muzaferović, te prof. Mensur Ćehić, savjetnik bihaćkog muftije hafiza Mehmeda-ef. Kudića, koji je održao kratko predavanje o reisu Čauševiću.
Članovi Udruženja posebno su se zahvalili našim učenicima i učenicama što su i ove, kao i svake godine, održali prigodan kulturno-vjerski program i dali svoj udio na obilježavanju godišnjice rođenja velikana po kojem je njihova škola dobila ime.
Na kraju su najavili i veliki naučni simpozij koji će se održati naredne godine, ako Bog da, kada će se obilježiti 150 godina od rođenja ovog najučenijeg čovjeka ovih prostora rođenog u Bosanskoj Krupi.
Akademija je završena učenjem ašereta.