Svečana akademija za učenike i profesore Medrese povodom nadolazećeg Dana škole i Dana vakifa

Dana 29. marta 2022. godine u amfiteatru Medrese održana je svečana akademija za učenike i profesore Medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević” povodom nadolazećeg Dana škole i Dana vakifa.

Nakon intoniranja državne himne i proučenog odlomka iz Kur'ana prisutnima se obratio direktor Medrese prof. Zuhdija Handanović koji je u svom obraćanju posebno naglasio svim učenicima i učenicama da trebaju biti ponosni što upravo oni pohađaju ovu ustanovu koja ima kontinuitet od svoga osnivanja 1867. godine.

Nakon toga podijeljeni su pokloni i priznanja odličnim učenicima kao i onima koji su ostvarili rezultate na takmičenjima u toku 2021/2022. školske godine.

Također, proglašeni su i nagrađeni najbolji učenici po odjeljenjima, kao i učenici koji su postigli uspjeh u memorisanju Kur'ana i koji su se istakli u internatskim obavezama.

Cilj ovoga jeste da se nagrade svi uspješni učenici, ali i da im to bude podsticaj za daljnje stjecanje znanja i vještina.

Hor Medrese “Reis Džemaludin-ef. Čaušević”, na čelu s prof. Nijazom Kovačevićem, je izveo nekoliko ilahija i sevdalinki i tako uljepšali ovaj događaj i akademiju.

Hafiz prof. Suad Šahinović je proučio dovu čime je program završen.

Svim profesorima i učenicima Medrese želimo sretan 10. april – Dan škole i Dan vakifa!