Svečani prijem učenica i učenika prvog razreda

Uoči početka nove školske godine u nedjelju (04. 09. 2022. godine) u amfiteatru Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ upriličen je prijem učenica i učenika prvog razreda. Bila je to prilika da se učenice i učenici upoznaju s Medresom i njihovim profesoricama i profesorima. Na početku svečanosti intonirana je himna, proučena je Fatiha za šehide Bosne i Hercegovine te je proučen odlomak iz Kur'ana.

Uslijedila je prozivka učenica i učenika i upoznavanje sa njihovim razrednim starješinama profesorom Muhamedom Makićem (Ia), profesorom hafizom Suadom Šahinovićem (Ib) i profesoricom Sabahetom Kudić (Ic). Ovom prilikom svim prisutnim obratio se profesor Zuhdija Handanović, direktor Medrese, koji je novim učenicama i učenicima poželio dobrodošlicu i uputio im korisne savjete za naredne četiri godine. Ovom prilikom on se zahvalio roditeljima koji su svoju djecu podarili Medresi u amanet te je upoznao prisutne s Nastavnim planom i programom te aktivnostima koje ih očekuju.

„Znanje je odlika i svojstvo našeg Gospodara i Njegovih meleka, znanje je odlika svih poslanika, njegovih ashaba i dobrih prethodnika. Znanje je trajna vrijednost ovog i budućeg svijeta. Vi ste krenuli tim putem i budite ustrajni u tome!“ – poručio je direktor Handanović. Svečanost su uveličale i članice hora Medrese koje su izvele dvije kaside.

Svim učenicama i učenicima želimo mnogo uspjeha i zadovoljstva u radu i učenju.