Svečani prijem učenica i učenika prvog razreda

Uoči početka nove školske godine, u nedjelju 05.09.2021. godine, u amfiteatru Medrese „Reis Džemaludin-ef. Čaušević“ upriličen je prijem učenica i učenika prvog razreda. Bila je to prilika da se učenice i učenici upoznaju s Medresom i njihovim profesoricama i profesorima. Na početku svečanosti intonirana je himna, proučena je Fatiha za šehide Bosne i Hercegovine te je proučen odlomak iz Kur’ana.

Uslijedila je prozivka učenica i učenika i upoznavanje sa njihovim razrednim starješinama profesorom Abdulahom Benićem (Ia), profesoricom Esmom Dizdarević (Ib) i profesoricom Mirsadom Pašić (Ic). Ovom prilikom svim prisutnim obratio se direktor Medrese profesor Zuhdija Handanović koji je novim učenicama i učenicima poželio dobrodošlicu.

„Znanje je odlika i svojstvo našeg Gospodara i Njegovih meleka, znanje je odlika svih poslanika, njegovih ashaba i dobrih prethodnika. Znanje je trajna vrijednost ovog i budućeg svijeta. Vi ste krenuli tim putem i budite ustrajni u tome“, poručio je direktor Handanović. Svečanost su uveličale i članice hora Medrese koje su izvele dvije kaside. Svim učenicama i učenicima želimo mnogo uspjeha i zadovoljstva u radu i učenju.