U Medresi organiziran prijem za penzionisane imame i porodice imama merhuma

U prostorijama Medrese Reis “Džemaludin-ef. Čaušević” u subotu 18. novembra organiziran je prijem za penzionisane imame i porodice imama merhuma u organizaciji Muftijstva bihaćkog i uprave Medrese. Cilj ovoga susreta je bio iskazivanje poštovanja i počasti imamima i muderrisima koji su svoj životni vijek proveli u službi Zajednici i vjernicima na području bihaćkog muftijstva. U svojstvu domaćina prisutnima su se obratili direktor Medrese prof. Zuhdija-ef. Handanović i muftija bihaćki hfz. Mehmed-ef. Kudić.

Direktor Handanović je u svom obraćanju istakao značaj i važnost misijskog djelovanja imama te važnost i ulogu Medrese koja kao ustanova ima za zadatak odgajanje i obrazovanje novih generacija imama i muderrisa te je, s tim u vezi, sve prisutne upoznao sa projektima koji će se u sklopu Medrese u narednom periodu realizirati, a koji će za cilj imati unapređenje rada Medrese i pružanje boljih uvjeta njenim učenicima.

Muftija Kudić je u svom obraćnju govorio o različitim izazovima sa kojima su se suočavali imami koji su djelovali i radili u prethodnim turbulentnim periodima te je iskazao duboko poštovanje prema njima zbog truda i zalaganja koje su uložili kako bi dali svoj doprinos u očuvanju Zajednice i institucija koje djeluju na ovim prostorima. Prisutni su se zahvalili direktoru Medrese i muftiji bihaćkom na prijemu i iskazali interesovanje da se ovakvi susreti organizuju i u narednim godinama.

Za sve prisutne upriličen je ručak u restoranu Medrese te skromni poklon kao znak zahvalnosti za djelovanje u očuvanju islama na ovim prostorima.